Войти

🇨🇭 Швейцарія продовжує працювати над посиленням енергетичної безпеки

🇨🇭 Швейцарія продовжує працювати над посиленням енергетичної безпеки

Зосередженість Швейцарії на гідроенергетиці, яку міністерка енергетики Сімонетта Соммаруга називає «основою» виробництва електроенергії, допомогла країні вберегтися від стрімкого зростання витрат на нафту і газ. Але, як пише Reuters, країна ще далеко не захищена.

Очільниця енергетичного відомства вважає, що швейцарців розбудила необхідність відмови від викопного палива через енергетичну кризу в Європі після вторгнення росії в Україну. Сімонетта Соммаруга хоче досягти кращої енергетичної безпеки, використовуючи унікальну географію Альпійської конфедерації для розвитку сонячної та гідроенергетики.

Успішний поворот до екологічно чистого, незалежного енергопостачання уряд здійснює згідно зі своєю «Енергетичною стратегією до 2050 року». «Якщо ми зможемо використовувати сонячну енергію та гідроенергію разом, я вважаю, що це справді «команда мрії» швейцарського виробництва енергії», – сказала міністерка енергетики Швейцарії.

reuters.com/business/energy/swiss-pursue-home-grown-energy-panacea-reluctantly-2022-10-06">reuters.com/business/energy/swiss-pursue-home-grown-energy-panacea-reluctantly-2022-10-06

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇨🇭 Швейцарія продовжує працювати над
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/11141-v-japonii-vdavatimutsja-do.html