Войти

⚡️ Радіо Свобода у своєму ефірі поставили декілька запитань голові правління НЕК "Укренерго" Володимиру Кудрицькому

DeepState UA

28-09-2023, 16:14
⚡️ Радіо Свобода у своєму ефірі поставили декілька запитань голові правління НЕК "Укренерго" Володимиру Кудрицькому

⬇️Підготували невеличку витримку з цього інтерв’ю.

1️⃣Чи чекати українцям на графіки відключення світла? І чи вже можна, для прикладу, зорієнтувати, якими ці графіки будуть?
👉Ми зараз не плануємо взагалі ніяких графіків вводити, ні обмежень на області. Були оновлені графіки, списки споживачів, які можуть відключатися в разі настання якоїсь надзвичайної події. Але це не означає, що ми збираємося вводити якісь графіки. Зараз впродовж вересня і жовтня, за нашими прогнозами, ситуація в енергосистемі буде збалансована. Але це сценарії, звичайно, без обстрілів. А якщо почнеться якась масована ракетна кампанії проти енергосистеми, так як було в минулому році, то це може суттєво змінити ситуацію.

2️⃣В яких населених пунктах станом на сьогодні ситуація найскладніша?
👉Це прифронтові райони і населені пункти, які знаходяться у безпосередній близькості від лінії фронту, я сказав би, на відстані артилерійського пострілу. На решті території України з відновленням мереж проблеми немає. Ви правильно сказали, я підтверджую, що магістральна мережа, якою управляє «Укренерго», на сьогодні готова до зимових навантажень.

3️⃣В яких регіонах, можливо, окремих населених пунктах енергосистема взагалі не підлягає відновленню?
👉Підлягає відновленню все. І відновлювати будемо все. Інша справа, якщо говорити про підстанції «Укренерго», напевне, і електростанції деякі наших колег з інших енергетичних компаній, відновлюватися вони будуть в дещо модернізованому або у зміненому форматі.

4️⃣Відомо про те, що буде два етапи захисту енергетичної інфраструктури – активний і пасивний. Цей пасивний – це про інженерні споруди. Якими є ці укріплення?
👉Про це якраз не можна говорити. Хай будуть сюрпризами для самих росіян, якщо вони раптом наважаться ще раз повторити свою ракетну кампанію. Скажу лише, що у світі не було ніяких готових рішень по захисту від дронів-камікадзе і ракет, які летять в енергетичні об’єкти.

5️⃣Україна зможе запропонувати також світу систему того, як можна оберігати важливу енергетичну структуру у випадку, для прикладу, бойових дій?
👉Абсолютно точно. Я вам скажу, що інтерес різних держав, різних урядових агенцій до того, що ми робимо в енергосистемі, і не тільки до наших рішень по інженерному захисту, а й до того, як ми в принципі втримуємо систему під обстрілами, як ми її відновлюємо, величезний.

6️⃣А з приводу активного ще варіанту захисту. Це про ППО. Як це працює?
👉Інформацію про системи ППО – ще менше можна про них сказати, ніж про інженерні укріплення. У нас є така інтегрована система захисту енергетичних об’єктів. Туди входять різні елементи, тобто як організаційні, так і активний захист – це ППО, так і пасивний захист – це інженерні укріплення.
⚡️ Радіо Свобода у своєму
0
https://vojna-v-ukraine.com/deepstateua/69621-rozjasnennja-informatsii-stosovno-znischennja-komanduvacha.html