Войти

⚛️Україна розглядає можливість спорудження до 20 малих модульних реакторів замість зруйнованих енергоблоків ТЕС та ТЕЦ

DeepState UA

20-03-2023, 15:11
⚛️Україна розглядає можливість спорудження до 20 малих модульних реакторів замість зруйнованих енергоблоків ТЕС та ТЕЦ

💬«Це найкраща опція для заміни теплової генерації. Ми рухатимемось в рамках "зеленого переходу" за технологією ММР, це найкраща технологія» — заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час відвідин однієї з енергокомпаній.

🗣Наразі Україна веде перемовини з багатьма компаніями щодо побудови ММР, зокрема з:
— Westinghouse;
— NuScale;
— Holtec International.

📝Ще у вересні 2021 року український "Енергоатом" підписав меморандум про взаєморозуміння з метою вивчення можливості будівництва АЕС NuScale в Україні. Якщо ці та інші перемовини будуть вдалими та можливості будуть знайдені — наша країна зможе підписати меморандум про співпрацю та в подальшому побудувати перші реактори на місці зруйнованих терористичними атаками московії.

💬«Це перспектива 7-10-12 років, лише одна компанія пройшла сертифікацію у США, і ця компанія вже підписала меморандум з "Енергоатомом" - це компанія "NuScale"» — заявив тоді очільник ДТЕК Максим Тімченко.

ℹ️Малими ядерні реактори називають через відносно низьку потужність — максимум 300 МВт (дослідні зразки ~70 МВт) проти 950 МВТ у "дорослих" реакторів АЕС. Модульними їх називають оскільки конструкція складається з частин. В теорії, на відміну від традиційних блоків, які фактично збираються на майданчику АЕС з окремих деталей, ці модулі мають масово вироблятися на фабриках.

🛡ММР мають значно вищий рівень безпеки у порівнянні з традиційними типами реакторів за рахунок відсутності в них обладнання, яке вимагає зовнішнього електроспоживання, а також за рахунок систем пасивної безпеки.

🤔З цікавого: реактори SMR-160 компанії Holtec International мають можливість працювати у режимі маневрування потужністю, тобто зменшувати та збільшувати потужність, підлаштовуючись під добові ритми споживання. У класичних ядерних реакторах така можливість відсутня — вони завжди забезпечують сталу потужність, а маневрування забезпечується, зокрема, ТЕС та ГЕС.
⚛️Україна розглядає можливість спорудження до
0
https://vojna-v-ukraine.com/deepstateua/36577-si-tszinpin-pribuv-u-moskvu.html